ΓΕΩΚΥΨΕΛΗ ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗΣ

ΓΕΩΚΥΨΕΛΗ ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗΣ

Ένα πρωτοποριακό προιόν για την κατασκευή διαδρόμων, πατώματων, χώρων στάθμευσης, κήπων, γηπέδων και η τέλεια λύση για την ενίσχυση και σταθεροποίηση του εδάφους επιτρέποντας παράλληλα, ελεύθερη κυκλοφορία και απορρόφηση του νερού.

Μπορεί να αντικαταστήσει ευκολα και πλεονεκτώντας,  πλάκες πεζοδρομίου, την άμμο, την άσφαλτο ή τις πλάκες από μπετόν-σκυρόδεμα. Δεν είναι μόνο η τέλεια ενίσχυση για το έδαφος, αλλά σταθεροποιεί και τα αδρανή υλικά, όπως χαλίκια, άμμο, διακοσμητικές ψηφίδες.

Είναι το ιδανικότερο υλικό για κάλυψη και σταθεροποίηση του εδάφους με γέμισμα με βότσαλο – τσιακκίλι- άμμο, γρασίδι, και άλλα διακοσμητικά υλικά σε σημεία του εδάφους που παρουσιάζουν κάποια κλίση καθιστώντας αδύνατη την κάλυψη του εδάφους με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, προστατεύοντας έτσι από διάβρωση και κατολισθήσεις.. 
Μετά την τοποθέτηση των «κυψελών»  και το γέμισμα των με το υλικό επιλογής μας, δημιουργείται μία συμπαγής επιφάνεια η οποία εξυπηρετεί την προσπέλαση οχημάτων, πεζών, ποδηλάτων αλλά και αμαξιδίων ατόμων με αναπηρία, και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που αποτελεί την ιδανική λύση ως επιλογή για τοποθέτηση σε κοινόχρηστους χώρους ως μονοπάτια ή χώρους στάθμευσης, σε σχολεία, πάρκα, ιδιωτικές οικίες, κ.ά.

Σε περίπτωση χρήσης για γρασίδι οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να επιτρέπουν τη διακλαδούμενη ανάπτυξη των ριζών δημιουργώντας μια πολύ ομαλά και ομοιόμορφα φυτεμένη επιφάνεια σταθεροποιώντας τις κλίσεις επιτρέποντας την ιδανική αποστράγγιση του εδάφους για αποφυγή σηψιρριζιών ή λάσπώματος και λακκούβων αφού επιτρέπει στη βροχή και το νερό του ποτίσματος να φιλτράρεται φυσικά.  Επιτρέπει το πιο σταθερό περπάτημα ακόμα και με τακούνια αλλά και οδήγηση οχημάτων χωρίς να συμπιέζεται το έδαφος και να καταπονείτε το γρασίδι καθώς οι ρίζες και ο βλαστός του φυτού προστατεύεται από τα τοιχώματα των κυψελών αποτελώντας έτσι το ‘αόρατο’ σύστημα ‘ενίσχυσης’ και προστασίας του γκαζόν.

Μπορεί να γίνει το ιδανικό πάτωμα για την προστασία του γκαζόν, σε μονοπάτια, στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο και για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν μία έκταση με γκαζόν (χλοοτάπητα) ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ή δρόμο για το γκαράζ. Η γεωκυψέλη είναι κατασκευασμένη από φιλικό προς το περιβάλλον καθώς παρασκευάζεται από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) 100% ανακυκλωμένο και 100% ανακυκλώσιμο μετά το τέλος της χρήσης του.
Είναι προϊόν μη τοξικό, δεν ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα και δεν απελευθερώνει χημικά στο περιβάλλον.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 • Πεζόδρομοι
 • Σταθεροποίηση πρανών
 • Κήπος
 • Γήπεδα
 • Παιδικές χαρές- Πάρκα
 • Ιδιωτικές οικίες
 • Σχολεία
 • Κοινόχρηστους χώρους

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

Υψηλή ικανότητα αποστράγγισης στις περιοχές που χρησιμοποι επιτρέποντας το νερό της βροχής να εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο και πλυμμηρικά φαινόμενα σε πόλεις και ασφαλτοστρωμένες περιοχές που δεν αφήνουν άλλη δίοδο στο νερό.

 • Πρόκειται για σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με την παραδοσιακή υγρομόνωση του εδάφους, όπου το νερό της βροχής συλλέγεται σε υπονόμους ή κανάλια απορροής τα οποία έχουν ακριβό κόστος συντήρησης.
 • Μεγάλη αντοχή στη συμπίεση, με πιστοποιημένα μεγαλύτερη τιμή αντοχής από το συμπυκνωμένο έδαφος (1,5 kg/cm²)
 • Πολύ χαμηλό βάρος και πολύ γρήγορη τοποθέτηση (30-40m²/ώρα)
 • Μικρό μεταφορικό κόστος σε σύγκριση με τις τσιμέντινες πλάκες (parking blocks). ΄Ενα φορτίο μπορεί να έχει 1300m²!!
 • Είναι ελαφρύ υλικό και στοιβάζεται, κάνοντας την μεταφορά και το χειρισμό εύκολη!
 • Οι αγκυρώσεις που έχει στο κάτω μέρος του το υλικό εξασφαλίζουν επιπλέον προστασία στο έδαφος
 • Υψηλή προστασία στην ηλιακή ακτινοβολία. Λόγω της χαμηλής θερμικής του αγωγιμότητας παράγει μικρή ποσότητα θερμικής ακτινοβολίας, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος για τους πεζούς κατά την καλοκαιρινή περίοδο


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *